KSSENA---logo_color-crop
Vabilo k oddaji predloga za opravljanje funkcije člana v svetu Zavoda KSSENA
May 13, 2016
BiORES key visual
Projektni sestanek projekta BioRES
October 13, 2016

Znane so super finalistke za energetsko najbolj odmevne občine v Sloveniji

Energetika-crop

Medijsko-založniška Energetika.NET že sedmo leto zapored izbira energetsko najodmevnejše občine v Sloveniji. To so občine, ki se zavedajo energetsko učinkovitega ravnanja in v tem vidijo priložnost za izboljšanje stanja v lokalni skupnosti. Posledično s tem poskrbijo za usmerjenost v trajnostno prihodnost in predvsem dvig kvalitete bivanja občanov in občank svoje lokalne skupnosti.
Strokovna komisija v sestavi Rajko Leban, Goriška lokalna energetska agencija, Aleš Podgornik, Institut Jožef Stefan, Jana Habjan Piletič, JHP projektne rešitve, Gašper Vilfan, Agencija Spirit, Lidija Stvarnik, Lokalna energetska agencija Kssena, Jurij Rihar, ELEA iC in Mateja Kegel Kozlevčar, Energetika.NET, je med vsemi slovenskimi občinami v prvem krogu izbrala 70 tistih, ki redno poročajo državi o izvajanju akcijskega načrta, ter na podlagi poročil na koncu izbrala po tri super finalistke v vsaki kategoriji med malimi, srednjimi in velikimi občinami.
Med super finalistkami letošnjega natečaja En.občina so občine Miren Kostanjevica, Nazarje in Preddvor med malimi, Pivka, Tolmin in Vrhnika med srednjimi in Jesenice, Škofja Loka in Velenje med velikimi. Katere bodo zmagovalke letošnjega natečaja v posameznih kategorijah in katera bo prevzela letošnjo lovoriko energetsko najbolj odmevne v Sloveniji, pa bo znano v sredo, 12. oktobra 2016, ko bomo ob 13.15 uri razglasili letošnje zmagovalke.

V natečaju so občine do sedaj že dokazale, da zmanjšujejo stroške za energente, izpolnjujejo evropske in slovenske energetske in okoljske obveze ter ustvarjajo nove poslovne priložnosti, ki jih prinašata učinkovita raba energije (URE) in uvajanje obnovljivih virov energije (OVE). Kot omenjeno stalno izboljšujejo življenjski standard svojih občanov in prispevajo k varovanju tako lokalnega kot nacionalnega okolja. Komisija je še posebej pod drobnogled vzela napredek v zadnjih dveh letih, saj so, skupno gledano, glede na začetno stanje, prihranki veliki, a pomembno je tudi, da so prisotne stalne izboljšave.
Projekt je že v preteklosti pripomogel k spodbujanju, informiranju in ozaveščanju lokalnih skupnosti o pomenu učinkovite rabe energije.

Vabljeni, da se nam pridružite na zaključnem dogodku.

Več informacij:
Mateja Kegel Kozlevčar
Energetika.NET
Telefon: 040 423325
E-pošta: mateja.kegel@energetika.net