ZAVOD ENERGETSKA AGENCIJA ZA SAVINJSKO, ŠALEŠKO IN KOROŠKO

VABILO

Javna razgrnitev orodja za vrednotenje širših učinkov energetske prenove

Datum: Sreda, 2.junij 2021

Čas: 11:00 (CEST)

Kraj: Spletni seminar (Zoom)

 

V sredo, 2. junija 2021 vas vabimo na brezplačen spletni seminar, ki bo potekal v okviru mednarodnega projekta EERAdata (Obzorje 2020)!

Glavni namen projekta EERAdata je integracija celovite obravnave prednosti in vplivnih faktorjev pri energetski obnovi stavb v proces razvoja transnacionalnih zakonodajnih okvirjev. V sklopu projekta se bo razvilo in preizkusilo orodje za operativno podporo pri odločanju (DST – Decision Support Tool), ki bo lokalnim upravam omogočalo enostavno zbiranje, obdelavo, analizo in tolmačenje podatkov o stavbnem fondu in obstoječih potencialih.

Namen seminarja je predstavitev orodja za podporo pri odločanju ter orodja za socialno in ekonomsko oceno, ki je pri načrtovanju obnove stavb in zagotavljanju dokazov o vplivu naložb v energetsko učinkovitost namenjeno različnim regionalnim odločevalcev in lokalnim oblastem. Orodje za podporo pri odločanju bo torej na podlagi celovite opredelitve in široke ocene podatkov o stavbah, lokalnim oblastem omogočilo načrtovanje energetske sanacije stavb in prednostno razvrščanje naložb pri energetski učinkovitosti stavb.

Na seminarju bo predstavljena trenutna različica orodja za podporo pri odločanju in njena praktična uporabnost. Prikazana bodo tehnična ozadja različnih računalniških modelov, ki se jih uporablja za ocenjevanje lastnosti stavb. Predstavljene pa bodo tudi baze podatkov, ki jih orodje uporablja za odločanje in generiranje različnih možnosti energetske sanacije.

Na koncu seminarja bodo uporabnost orodja za podporo pri odločanju, z njihovega stališča predstavili še naši projektni partnerji in njihovi deležniki. Uporabnost orodja bodo prestavili deležniki in projektni partnerji iz mesta Kopenhagen (Danska), iz pokrajine Andaluzija (Španija) in iz mesta Velenje (Slovenija).

 

Spletni seminar je brezplačen in javno dostopen! Spletni seminar bo v celoti izveden v angleškem jeziku. Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Prijavite se lahko na spodnji povezavi:

https://tum-conf.zoom.us/webinar/register/9416183923936/WN_0Ly7DxzJT9qrwD0Fs6f4xw

Več informacij o projektu pa lahko najdete na tej povezavi:

https://eeradata-project.eu/

 

                                        

Projekt je financiran s strani okvirnega programa Obzorje 2020 za Raziskave in Inovacije Evropske Unije na podlagi dogovora o podpori št. 847101.