parallax background

Zaključna konferenca »Vizija biomase – prinašanje lokalnih pobud v Bruselj«.

slika
Začetek projekta EcoInn Danube obeležen z mednarodno konferenco in partnerskim sestankom v Bratislavi
March 8, 2017
enobcina17
En.Občina 2017
August 29, 2017

Partnerji projekta BioRES smo se odločili, da bomo zaključno konferenco posvetili aktualni razpravi o prihodnosti obnovljivih virov energije in energetski neodvisnosti Evropske Unije. Konferenca se je imenovala »Vizija biomase  – prinašanje lokalnih pobud v Bruselj«.

Vodilno vprašanje dogodka je bilo: kako se izkušnje BioRESa lahko uporabijo v sedanjem političnem kontekstu v EU?

Pomembno je vedeti, da je biomasa najpomembnejši vir obnovljive energije v Evropi, ki ima ključno vlogo pri prihodnjem evropskem energetskem svežnju. Večino biomase, porabljene v Evropi, prihaja iz lesnih virov, ki se lokalno proizvajajo in uporabljajo.

V tem kontekstu je razvoj trga biogoriv in biomase odvisen od pripravljenosti lokalnih skupnosti, za njihovo trajnostno uporabo. Lokalni primeri, ki so bili prikazani na zaključni konferenci projekta BioRES so pokazali, kako se direktiva Evropske komisije o obnovljivih virih energije uporablja v praksi.

 

V imenu projekta BioRES je Evropska organizacija za biomaso AEBIOM poslala vabila več kot 15.000 posameznikom ( vključno s člani generalnega direktorata za raziskave in inovacije, ki so bili odgovorni za financiranje raziskav, inovacij in tržnih ukrepov na področju biomase).

Dnevni red je bil razdeljen na štiri tematske sklope:

V prvem sklopu so bile vključene tri interaktivne predstavitve strokovnjakov na visoki ravni o političnih pogledih na biomaso in prispevka poslanca Evropskega parlamenta

V drugem sklopu z naslovom »učinki izvajanja politike lokalnih pobud za uporabo biomase« je razprava potekala na temo gozdarske strategije v EU, predstavljene so bile tudi prve lokalne izkušnje s Finske in Litve.

Ker večina udeležencev še nikoli ni obiskala logističnega in trgovskega centra za biomaso, je BioRES med odmorom za kosilo ponujal posebno izkušnjo in sicer 360-stopinjski videoposnetek, ki si ga je bilo moč ogledati s pomočjo posebno zasnovanih kartonskih videokonferenčnih očal.444444444444444444

Do posnetka lahko prav tako dostopate preko poljubnega iskalnika, kjer izvedete iskanje ključnih besed 360 BLTC oz. uporabite spodnjo povezavo: